måndag 16 november 2009

Innis & Gunn Highland cask 7.1%

Innis & Gunn har tagit fram en limited edition av en bryggd som är lagrad inte bara på ekfat (som deras standardöl) utan på gamla whiskeyfat. Ölen är djupt bärnstensröd och producerar ett tjockt beiget skumtäcke. Vanilj, tjära, kol och söta maltiga sirapstoner träffar mina olfaktoriska celler. Känslan är mjuk i munnen. Smaken drar åt det söta hållet med söta tydliga inslag av vanilj och rökighet. Alkoholen känns inte av i smaken utan märks som en lätt värmande känsla i bröst och svalg. Där finns en lätt whiskeytouch i eftersmaken där även beska toner gör sig påminda.

Att lagra öl på whiskeyfat låter som en bra idé men jag är inte överväldigad. Tvärt om, ölen är emellanät på gränsen till kvalmig med sina söta, rökiga vaniljtoner. Då dricker jag hellre vanliga mjuka runda standard Innis & Gunn. Satsa på den istället.

2 kommentarer:

  1. Har inte redan den vanliga varianten lite söta vaniljtoner?

    SvaraRadera
  2. Ja, men här är de sämre presenterade.

    SvaraRadera